Emlék az örökkévalóságnak

De a lakatok ma már sokkal többet jelentenek a vagyonvédelemnél. Ezek olyan emlékek, amelyek sok éven át megmaradnak. Éppen ezért alakultak ki a különböző lakatfalak, amelyeket Magyarországon több városban, de a világ más országaiban is felfedezhetünk.

A pécsi emlékek  

Hazánk egyik legnépszerűbb lakatfala Pécsen található. A Baranya megyei város egyik rácsára több évvel ezelőtt került fel az első lakat, ami a tulajdonos város iránti szeretetét fejezte ki. Azóta a fal jelentősége átalakult, ma már elsősorban az örök szerelemnek állít maradandó emléket. A lakatok már olyannyira elborították az első (és a második) rácsot, hogy a Dóm-téren néhány éve újabbat készítettek.

Szerelemkörút Magyarországon  

Bár a legnagyobb lakatfal Pécsen található, az ország több városában is fellelhetjük ezt a különleges helyszínt. De mégis merre érdemes keresni őket?

Íme néhány remek lehetőség.

1. Székesfehérvár – a Romkert mellett

2. Veszprém – a Benedek-hegyre vezető úton

3. Budapest – Erzsébet téren

4. Győr – az Aradi Vértanúk útján

5. Eger – az Érseki palota kerítésén

6. Szekszárd – a Vármegyeháza kerítésén

7. Szolnok – a Tiszavirág híd korlátja

 

De ha valaki ennél nagyobb kalandra vágyik, akkor irány a nagyvilág!  

Ugyanis szerelmes lakatfal természetesen nem csak Magyarországon található. Ma már rengeteg városban terjedt el ez a szokás, többek között Kolozsváron, Prágában, Hamburgban, Kölnben, Krakkóban és Párizsban is felfedezhetjük a különleges lakatokat. 

Hogy mi a legjobb ebben a szokásban?  

Az, hogy egy örök emléket készíthetünk. Lényegében nem is fontos, hogy már kész lakatfalat keressünk, hiszen a számunkra fontos helyen könnyedén elhelyezhetjük a lakatunkat, amit minden egyes látogatás alkalmával felkereshetünk.

Azonban érdemes egyedivé tenni!  

Ugyanis félő, hogy a lakatok elszaporodása miatt egy idő után már nem fogunk rábukkanni a sajátunkra – azonban ha befestjük, akkor bármikor könnyedén fellelhetjük. Ehhez pedig ajánlott tartós lehetőséget, elsősorban zománcfestéket használni. Hát akkor kalandra fel! Megfestett lakatot a kézbe, útitervet a zsebbe, és irány a kiszemelt lakatfal!

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2016. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader