FA, az örök sláger

A legtöbb ember különös vonzalmat érez a természet és a természetes anyagok iránt. Az egyik naturális alapanyagunk a fa, melyből nem csak bútor, kerítés, ajtó és ablak készülhet, de különleges használati tárgyak is, mint például faburkolattal ellátott elektronikai eszközök, fa alapanyagú billentyűzet, vagy akár fából készült fürdőkád.

Utóbbit nem nehéz elképzelnünk, hiszen elődeink nem is olyan régen még dézsában fürödtek, melyet annak idején az igen népszerű kisiparos mester, a kádár készített el. Mint fürdőszoba berendezés újra divatját éli a fa kád, vagy dézsakád, mely elődjéhez képest sokkal modernebb, hiszen ezekbe a kádakba már lefolyó is beépítésre kerül, így könnyen beköthetőek a szennyvízhálózatba. A fa kád mellé fából készült mosdókagyló illik.

Mai rohanó világban elveszítettük a természettel való kapcsolatot, így nem csoda hát, hogy minden létező módon szeretnénk a természethez kapcsolódni, vagy körülvenni magunkat természetes anyagokkal.

A high-tech kütyük végtelen tengerében is igény mutatkozik a természetes anyagok iránt. El tud képzelni egy okostelefon tokot fából? Igazán elegáns külsőt kölcsönöz kedvenc készülékének, s ha már lúd legyen kövér: válasszon készülékéhez fa telefontartót, dokkolót vagy iPhone „hangszórót”, melyek közt találhatunk olyan eszközt is, mely az üreges fa természetes akusztikus hatását kihasználva erősíti fel a hangerőt. Sokat ül a számítógép előtt? Akkor igazán jó választás lehet egy fa billentyűzet és egér, melyek egy kis természetes melegséget varázsolnak a mindennapi munkájába. Ha tovább nézelődünk a számítástechnika világában, találkozhatunk fából készült notebook táskával, faburkolatú USB pendrive-val, de választhatunk a CD-k és DVD-k tárolására fából készült tartót is.

 

A dizájnerek fantáziájának szerencsére semmi sem szab határt, így már nem is lepődünk meg a fából készült elemlámpán, a fával bevont izzón, a fa alapú lemezjátszón, mely mellé természetesen fa bevonatú hangfal illik.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2014. nyári számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader