Jótékonyság

Nógrádi-Molnár Kinga rajztanár, faldekoratőr 2010 májusában alapította meg a Mosolyfestőket a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola lakberendező szakos diákjaival, akikkel azóta is együtt dolgozik.

 

 

Milyen célból indítottad el a programot?  

Rajztanárként láttam a tanítványaimon az alkotás örömét, és arra gondoltam, hogy a kibontakozó tehetségeket jótékony célra is használhatnánk, valamint a gyermekeket így nem csak oktathatnám, hanem nevelhetném is az életre és a felelősségtudatra.

Hol szoktatok festeni, milyen intézményekben?  

Mi, Mosolyfestők olyan – főleg gyerekek számára fenntartott – oktatási, nevelési intézményekben dekorálunk falakat, ahol anyagi támogatás hiányában nem valósít-ható meg egy barátságos, vidám hangulatú környezet kialakítása. Hiszünk abban, hogy egy élhetőbb környezet nagyban hozzájárul a gyermekek lelki fejlődéséhez, és ez nem luxus!  

Állandó a csapat?  

A Mosolyfestők csapatát jellemzően a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola lakberendező szakos diákjai alkotják, azonban hozzánk bárki csatlakozhat, akitől nem áll távol az ecset és a festék használata. A festésbe szívesen bevonjuk az érdeklődő ott dolgozókat, lakókat és tanuló gyerekeket is, amiből szintén sokat tanulnak – nem csak a festés technikáját. Innen ered a Mosolyfestők név is: gyermekek és felnőttek arcára „festünk mosolyt” munkáinkkal.  

A festéshez szükséges anyagokat ki biztosítja?  

Szerencsés esetben az adott intézmények meg tudják vásárolni a szükséges festékanyagot, viszont sok helyen még erre sem tudnak költeni – talán itt lenne a legfontosabb, hogy alkothassunk. Szívesen vesszük azoknak a cégeknek a segítségét, akik festéshez szükséges anyagi, illetve tárgyi (festék, ecset, stb.) támogatást tudnak nyújtani, ami hamarosan egyszerűbb lesz, mivel néhány héten belül Mosolyfestők Alapítványként folytathatjuk tevékenységünket.

Mi volt a legutóbbi projektetek?  Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola 9.c dráma-történelem tagozat tanterme. Ennél a munkánál a történelem azon szereplőit válogattuk össze, akik valami nagyot alkottak saját területükön, legyen az kutatás, színház, film, irodalom, zene, festészet, stb.

DTJ   

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2014. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

Új fiók regisztrálása
Jelszó visszaállítása
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader