Otthonunk dísze

Sokan nem is gondolnak rá, hogy az otthonukat védő vakolatokat, melyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, nem csak kültéren, hanem beltéren is alkalmazhatjuk. 

A vakolatok használhatók olyan felületeken, melyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, mivel ezek a termékek a fizikai behatásoknak is jobban ellenállnak, mint a hagyományos beltéri falfestékek. Ilyen helyiség lehet a folyosó, vagy a lépcsőház, ahol a közlekedő személyek a falat érintve hamar bekoszolhatják a felületet. Amennyiben itt strapabíró vakolatot használunk, akkor a tisztítása sérülés-mentesen megoldható.

A másik beltéri alkalmazása nem is a fizikai tulajdonságának, hanem a speciális felület különlegességének köszönhető. A lakberendezők is előszeretettel terveznek egy-egy helyiségbe kisebb-nagyobb falfelületeket, melyeket falfesték helyett vakolattal vonnak be, így biztosítva egyedi meg- jelenést a nappalinak, hálószobának vagy a konyhának. A beltéri falfestékek színvilágának biztosítása mellett a nemesvakolatok a felület variálhatóságát is nyújtják. Választhatunk kapart és dörzsölt struktúrát, valamint a szemcseméret kiválasztásának lehetőségével megszabhatjuk azt, hogy az elkészített felület milyen hatást gyakoroljon a helyiségbe lépő szemlélődőre, valamint mekkora kontrasztot vagy egységet alkosson a többi falfelülettel.   

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2013. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader