Szín-hatás

Már régóta tisztában vagyunk azzal, hogy otthonunk színei hatással vannak közérzetünkre, befolyásolják teljesítményüket, de a falainkon megjelenített árnyalatok akár az egészségünkre is befolyást gyakorolhatnak. 

Zöld  

A dúsan burjánzó fák és bokrok lombkoronája, a finom pázsit, a természet valamennyi zöldjének látványa testet-lelket megnyugtató hatása az emberre, mindenki által köztudott. Gazdag árnyalatai az örökké vitatott türkiztől a kellemes almazöldig, a meleg olívától a merész neon árnyalatig terjednek, és mindig divatosak voltak és lesznek, legyen szó öltözködésről vagy lakberendezésről. A kiegyensúlyozottságot, vidámságot sugárzó zöld a legtöbb színhez jól illik, így jól alkalmazható és kombinálható a lakás bármely helyiségében a fal alapszíne- ként, bútorként, kiegészítőként és dekorációként egyaránt.

 

Kék  

A kék szín stressz-csökkentő, így kifejezetten kedvező hatással van szervezetünkre. Az ég és a víz színe. A legvilágosabb égszínkéktől az éjszakába forduló legsötétebb kékig számtalan, már-már végtelennek tűnő árnyalatát ismerjük. Annak ellenére, hogy a hideg színek csoportjába tartozik, nem kell ódzkodnunk alkalmazásától. Világosabb árnyalatai tisztaságot, üdeséget, míg a sötétebbek eleganciát és nyugalmat sugároznak. Majd minden színnel jól megfér, de vigyázzunk, ne alkalmazzuk egy térben túl sok árnyalatát, mert félő, hogy túl rideg lesz az összhatás. 

 

 

Narancs  

Az biztos, hogy a Nap éltető energiáját idéző narancs meleg, barátságos szín. Ez az árnyalat boldogságot, életvidámságot sugároz felénk. Lüktető, vibráló ereje aktivizálja, cselekvésre készteti az embert. A szakértők szerint a depresszió, a pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín. Bizonyítottan jó hatással van az emésztőszervek működésére, segít étvágytalanság esetén, és erősíti az ellenálló képességet is és ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét. Ez az élettel teli szín most a lakberendezést is igyekszik meghódítani. Megfelelő színekkel kiegészítve a napsütés kedvelt érzetét kelti abban a helyiségben, amelyben alkalmazzák.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2013. őszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader