Színes házfalak a nagyvilágban

Egy-egy utazás során fantasztikus élményekre tehetünk szert. A természet szépségét csodálhatjuk meg a homokos tengerpartokon, a lenyűgöző hegységekben és az erdők zöld meghittségében. De ugyanennyire káprázatosak a gyönyörű kisvárosok, amelyek a színes megjelenésükkel mindenki szívét meghódítják. A szivárvány színeiben pompázó települések ott rejtőznek a minket körülvevő világban, nekünk csak útnak kell indulnunk. De mégis merre induljunk?

A világ számos területén találhatjuk meg a lenyűgöző színekben pompázó városokat. Ezek mindenki számára emlékezetesek maradnak, hiszen a házak rendkívüli hangulatot varázsolnak az utcára. Ezt az élményt bárki megidézheti az otthonában, egy megfelelően kiválasztott homlokzatfestékkel.   

 

Júzcar, Spanyolország

A pár száz fős kis falu Andalúziában található, 22 kilométerre Rondától. A települést 2011 előtt alig néhányan látogatták meg, azóta azonban több százezren érkeznek évente. Hogy minek köszönhető ez a változás? A Sony Pictures az összes épületet kékre festette, hogy ezzel reklámozza a Hupikék törpikék rajzfilmet. Júzcar házai korábban fehérek voltak, de immár öt éve különleges kékséggel fogadják az oda érkezőket. 

 

 

Vernazza, Olaszország

Vernazza eredete igen régre, valószínűleg a 10. századra nyúlik vissza. Ekkor a szárazföld belsejében épült fel, és csak később helyeződött át a központja a tengerpartra. Ma már az UNESCO Világörökségének része, hiszen rendkívül festői a megjelenése. A településre érkezőket a házak színessége fogadja, ami igazán káprázatos hangulattal teszi emlékezetessé a látogatást. 

 

Koppenhága, Dánia  

A dán főváros rengeteg látnivalót tartogat a látogatóknak. Azonban mind közül az egyik legnépszerűbb a Nyhavn, ami egy csatorna és az azt körülvevő épületek együttese. Rengetegen keresik fel a város ezen területét, és gyönyörködnek a házak színes látványában.

 

Bécs, Ausztria

A szomszédos ország fővárosa is tartogat némi színes meglepetést a látogatóknak. A 3. kerületben található társasházak együttese az egyik leglátogatottabb célpont, a Hundertwasserhaus ma már Ausztria kulturális örökségének része.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2016. nyári számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader