Több ezer árnyalat a korszerű HELIOMIX keverőrendszerrel

 

A Helios szakembere ajánlja

Mitja Blatnik technikai tanácsadó

 

Több ezer árnyalat a korszerű HELIOMIX keverőrendszerrel

Amikor a falak, kerítések ablakok, homlokzatok festése mellett döntünk, gyakran felmerül a kérdés: milyen festéket válasszunk, hogy eleget tegyen elvárásainknak? Vajon az összes festék lehetővé teszi-e a különböző árnyalatok elkészítését? Hogyan kaphatunk igazi árnyalatot, mely összhangban lesz a környezet árnyalataival? Ezekre és az ezekhez hasonló kérdésekre ajánlatos előre választ keresni, hiszen ezáltal számos kellemetlenség elkerülhető. A HELIOS-ban természetesen felkészültünk a válaszokra.

Amikor a festésre és a festékre gondolunk, az első asszociáció az árnyalatokra terelődik. Milyen színben szeretnénk látni a kiválasztott helyiséget? Mielőtt eleget tehetnénk ennek az igénynek, fel kell tenni a kérdést, milyen festékkel fogunk festeni, hogy az megfeleljen a kiválasztott alapnak és igényeinknek, és kapható legyen a kiválasztott árnyalatban. A színek ugyanis eléggé eltérnek egymástól és alapjában véve elsősorban a rendeltetéshez és az alaphoz kötődnek. Tudni kell, hogy nincs eredeti szín, tehát a színek tömegéből kell kiválasztani a nekünk leginkább megfelelőt.

 

Az elsődleges színeket a megmunkálandó felület szerint csoportosítjuk: tehát a festendő alap szerint (fal, beton, fa, fém …). A különböző alapok festésére használt festékeket a Helios-ban HELIOS márkanéven értékesítjük: HELIOS BORI – faanyagok megmunkálására szánt lazúrok, áttetsző bevonatok, a HELIOS TESSAROL termékcsoporthoz tartoznak a fémek és faanyagok megmunkálására szánt termékek HELIOS SPEKTRA, magába foglalja a fal-homlokzati és beton-felületek festésére szánt termékeket.

Hogyan juthatunk több ezer különböző árnyalathoz? A HELIOS márkanevű termékek természetesen eltérnek egymástól és minden egyes termék meghatározott felület megmunkálására alkalmas, figyelembe véve annak leterhelését. Tekintettel arra, hogy a felhasználók többségét a jó védelem mellett elsősorban a dekoráció és a színharmónia is érdekli, a kiválasztott festék vásárlásához javasoljuk, keresse fel a korszerű HELIOMIX keverőrendszerrel felszerelt üzletek egyikét. Ez lehetővé teszi mindhárom HELIOS márkanévhez tartozó termék keverését és színezését. A HELIOMIX keverőrendszerrel az egyes színek több ezer árnyalatban elkészíthetők. Az, hogy a termék HELIOMIX keverőrendszerrel színezhető, már a csomagoláson látható, mely vizuálisan szemlélteti a HELIOMIX jelet. A HELIOS márkanéven belül több mint 20 ilyen termék van, így minden probléma nélkül megtalálja az igazi terméket az igényelt árnyalatban. A keverőrendszer alapjai a különleges paszták (színezők), melyeket a már előre elkészített festékhez (bázishoz) kell keverni.

 

 

A fej lesztéssel és a jövőbe vetett vízióval a HELIOS-ban saját színezőpasztákat fejlesztettünk ki, melyeket a HELIOMIX rendszeren alkalmazunk. Ezáltal felügyelhetjük a teljes vegyi összetételt és a paszták bázishoz való keverését, így a végtermék a lehető legjobb minőségű.

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő árnyalatot? Az igazi árnyalat kiválasztása néha nehézséget okozhat, hiszen a különböző árnyalatok tömegéből való választás során nehezen tudjuk eldönteni, hogy melyik az igazi. A döntést néha megnehezítik a festett felület közvetlen közelében lévő tárgyak is. Hogyan teremtsünk összhangot a különböző színekkel? A HELIOS-ban nagyon odafigyelünk erre és sok időt szentelünk ennek a kérdésnek. Megtaláltuk az igazi választ és elkészítettük a saját, HARMÓNIA elnevezésű színkártyánkat. A HARMÓNIA színkártya különböző felületeket (fal, beton, fa, fém…) és különböző árnyalatokat foglal magába, egymáshoz illő kombinációkat ajánl. Tehát a színkártyán megkeresi azt a színt illetve tárgyat, amellyel össze akarja hangolni az új fal, ajtó, ablak színét… így az összes felületre egyből különböző színkombinációkat kap és ezek közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Így minden további nehézség nélkül megtalálja az igazi, környezetéhez illő árnyalatot.

 

Amennyiben az árnyalat kiválasztása nem függ szorosan össze a többi árnyalattal, a Monicolor 720 és a SPEKTRA Terra színkártyát tudjuk Önnek ajánlani. Az első egy általános színkártya, mely elegendő árnyalatot tartalmaz, hogy megtalálja benne az igazit. A SPEKTRA Terra színkártya pedig a Helios cég másik saját színkártyája, mely a fal és homlokzatfestékek árnyalatainak kiválasztásához nyújt segítséget. Sajátossága, hogy a benne lévő árnyalatok alapjai az ún. szervetlen pigmentek, melyek elsősorban az időjárás hatásainak kitett felületeken (homlokzatok) megakadályozzák elhalványulásukat és a kiválasztott árnyalat elszíneződését.

Mindhárom színkártya elegendő árnyalatot tartalmaz a különböző felületek megmunkálásához (fal, beton, fa, fém…), így megtalálja a legmegfelelőbbet. A HELIOMIX keverőrendszer segítségével az említett színkártyákon lévő színek bár-mely árnyalata közül, de a többiekből is választhat — összesen mintegy 3.000 árnyalat közül.

A HELIOS márkanév termékkínálatában lévő kitűnő minőségű festék és a »végtelennek« tűnő színárnyalat-választékban mindig megtalálja az igazi terméket és az igényelt árnyalatot. Úgy mint minden más esetben, ez a festékekre is érvényes-a végső döntés előtt ajánlatos előzetesen megérdeklődni és megismerni a különböző lehetőségeket, hogy a végeredmény összhangban legyen az Ön igényeivel és elvárásaival.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2012. nyári számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader