A festék, ami meghódította a világot

Az akrilfesték meghódította a világot, mert megannyi fantasztikus tulajdonsága van! Érdemes tehát az otthonodba is beengedni, hogy ott is kamatoztathassa előnyeit.

Ez a történet egy festékről szól  

Egy festékről, ami útra kelt és meghódította az egész világot. Egy festékről, ami megannyi kihívást legyőzött – a művészet, a ház körüli munkák, valamint a mindennapok esetében is megállta a helyét. Egy festékről, ami ma már szinte mindenki számára ismert és kedvelt.

Ez a történet az akrilfestékről szól  

Az akril-polimer alapú hordozóanyag és a pigmentek találkozásakor született meg ez a különleges festék. A képességeit vízzel keverve képes kifejteni, éppen ezért vízbázisú, vagy vizes alapú festékek csoportjába tartozik. Rendkívül sokoldalú, hiszen a hozzáadott folyadék mennyiségétől függően olaj. illetve vízfestékszerű hatás is elérhető vele. Sőt! A segítségével akár olyat is alkothatunk, ami semmi máshoz nem hasonlítható, ami rendkívül egyedi.

De lássuk most azt a bizonyos históriát!

Az akril bázisú festék története igazából nem is olyan régen kezdődött. A II. világháború után, az 50-es években indította útjára Bocour és Sam Golden. Az első kihívás során a házak festésében remekelt, de hamarosan megtapasztalta a művészi alkotás varázsát is. Mexikói kalandja során, 1953-ban Gutierrez segítségével talált rá a különböző festményekhez szükséges színválasztékra. Hamarosan szerte a világban fényes hírnévre tett szert, ennek köszönhetően ma is rengeteg üzletben kapható.

De mégis mely tulajdonságainak köszönheti, hogy ma már a legjobbak között tartják számon?

Az akrilfesték bár vízzel szabadon hígítható, a teljes megszáradása után rendkívül vízálló. Az olajfestékkel ellentétben nem repedezik meg, ami az akril hordozó rugalmasságának köszönhető. Továbbá hatalmas előnye, hogy hamar megszárad és igen könnyű vele dolgozni.

És mindezek mellett univerzálisan használható!  

Bár ezt az igen népszerű festéket legtöbben a művészi tevékenységekkel hozzák összefüggésbe, a ház körül ugyanilyen eredményesen használható. Rengeteg felületen képes kötést kialakítani, a kő, a gipsz, a fa, a cserép, a terrakotta és a kerámia esetében is tökéletes választás. Kint és bent egyaránt hasznosítható, ráadásul megannyi igazán remek színben kapható.

Az akrilfesték meghódította a világot, mert megannyi fantasztikus tulajdonsága van! Érdemes tehát az otthonodba is beengedni, hogy ott is kamatoztathassa az előnyeit.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2016. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader