MINDENNEK AZ ALAPJA

Ahhoz, hogy a falak szakszerű és tartós festésben részesülhessenek, elengedhetetlenül fontos a megfelelő előkészítés. E nélkül ugyanis hiába a szép szín vagy a különleges alapanyag. Mindezek mit sem érnek, ha nem kerül sor a megfelelő előkészületre, amelynek pedig a glettelés is a része. 

 

A falfelületek az évek alatt veszítenek egyenletességükből és simaságukból. Repedések alakulhatnak ki rajtuk, valamint a használat során (a szögtől vagy a csavartól) lyukak is keletkezhetnek. A glettelés során kijavíthatóak ezek a kisebb-nagyobb hibák, így a festés során sokkal jobban fognak tapadni különböző rétegek, a színek élénkebbek, a végeredmény tartósabb lesz.  

 

De mégis mire van szükség a gletteléshez?  

Az eszközök lényegében a használni kívánt glettanyagtól függnek. Ugyanis ennek két típusa kapható, és ezek előkészítéséhez más dolgokra lehet szükség. Ezen kívül is megannyi különbség van a por alapú és a készre kevert termékek között, éppen ezért érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt kiválasztanánk a használni kívánt típust.

A por alapú glett  

Ezt a típust zsákos kiszerelésben vásárol-hatjuk meg. A használatához további kel-lékekre is szükség van – a kikeveréshez vödör, víz, spakli és keverőgép kell. Az előkészítés során rendkívül figyelmesnek kell lennünk, ugyanis a glett nem maradhat csomós, hiszen úgy nem lesz képes betölteni a funkcióját. Szintén érdemes ügyelni arra, hogy a finom por könnyen megül a lakásban, de rendkívül nehéz takarítani.

A kész glett

Ezt a típust készre keverve, vödrös kiszere-lésben szerezhetjük be. Ezzel nincs dolgunk, a vásárlást követően egyből használhatjuk a kisebb-nagyobb hibák javításához. Éppen ezért bárki számára könnyen és egyszerűen alkalmazható. Természetesen ez a típus nem porol, tehát kevesebb takarítással jár együtt a használata. A doboz minden esetben vissza-zárható, így a glettet akár több alkalommal is hasznosíthatjuk – ugyanolyan hatékonysággal.

A készre kevert glettanyag tökéletes segítséget nyújt az otthon tökéletesítéséhez. Készre keverve, vödrös kiszerelésben kapható, így nem kell megküzdeni a porfelhővel. Nincs szükség különböző eszközökre a kikeveréshez, és az ár-érték aránya is rendkívül kedvező.

Válassza Ön is a legjobbat az otthona számára! Tökéletesítse a falakat, hogy így minden szín gyönyörűen pompázhasson.

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2016. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader