Irány a kert

A tavasz beköszöntével megérkező napsütés melege mindenkit a szabadba csábít. Ha kertes házunk van, igyekszünk minél több időt a kertben tölteni. 

Mikor elkészültünk a kert tavaszi rendbetételével, és már csak a pihenés van hátra, akkor nem mindegy, hogy milyen kerti bútorok között töltjük el időnket.

Manapság az alacsony ár és a szinte karbantartásmentes alumínium vagy műanyag bútorokat választják a legtöbben. Viszont vannak, akik még mindig a fából készülteket részesítik előnyben. Egy jó minőségű fából készült bútordarab rendkívül mutatós, elegáns. A kertünk, illetve teraszunk dísze lehet.

Ahhoz viszont, hogy megőrizze eredeti szépségét, ápolására kellő gondot kell fordítanunk. Kerti bútorainkat ne tegyük ki huzamosabb ideig az időjárás viszontagságainak (tűző napsütés, eső). Amikor pedig használaton kívül vannak ősszel és télen – tároljuk őket zárt, száraz helyen. Ha nyáron sokáig vannak a szabadban, akkor a napsütés ellen egy fa árnyéka is sokat segíthet. Lehetőleg tartsuk őket tisztán, pormentesen. A kisebb szennyeződéseket nedves, mosószerrel átitatott törlőkendővel el tudjuk távolítani. Arra nagyon ügyeljünk, hogy ne legyen a kendő nagyon vizes, mert ha a fa túlságosan átitatódik vízzel, akkor felpuffadhat. Tisztítás után lehetőleg töröljük le a nedvességet egy száraz ronggyal.

A tisztítást követően kezelhetjük a felületet viasszal vagy kerti bútor olajjal. Így hosszú távon biztosíthatjuk a bútoraink szépségét és a kertben betöltött kényelmi funkción túl a dekoratív megjelenést is.

 

 

A cikk a Kolor.hu magazin 2017. tavaszi számában jelent meg.

A megjelent Kolor.hu magazinokat IDE kattintva tekintheti meg.

 

A belépés és a regisztráció átmenetileg le lett tiltva.
Compare items
  • Total (0)
Compare
preloader